Nekrolog – Den sydvestjyske fuglemand Keld Bakken er død

Lørdag den 21. september fik vi den triste meddelelse, at Keld Bakken var død.
Keld og sønnen Flemming var på tur i Østjylland, og på vej hjem blev Kelds bil påkørt bagfra med det tragiske udfald, at Keld mistede livet.

Dansk Ornitologisk Forening har med Kelds død mistet en af fuglenes grand old men. Han fyldte i foråret 75 år og har, om nogen, stået som DOFs ansigt i det sydvestjyske. Gennem et aktivt liv som ornitolog har Keld været med til at påvirke arbejdet med fugle i Sydvestjylland og i det øvrige land.

Fra begyndelsen af 1980'erne sad Keld i DOF Ribe Amts bestyrelse, og fra midten af 1980'erne var han formand i omkring 10 år. I perioden som bestyrelsesmedlem og formand leverede han et kolossalt foreningsarbejde og ledede samtidig utallige ture både lokalt og i udlandet.

Kelds engagement for fuglesagen strakte sig dog langt ud over det. Filsø, Vadehavet og især Mandø ramte et blødt punkt i Keld.
Da Filsø blev naturgenoprettet var Keld mellem de første, der indgik i Filsøgruppen.
For Mandøs vedkommende blev fugle set på vadehavsøen kombineret med Kelds filatelistiske lyst. Han havde en flot motivsamling med sete fugle på vadehavsøen.
Utallige tællinger, undersøgelser og fuglearrangementer har han deltaget i.
Trods Kelds fysiske begrænsning i takt med alderen var lysten og glæden over fuglene uforandret, og det blev stadig til mange ture med fuglevennerne.

Keld vil blive savnet.
Æret være hans minde.

Niels Knudsen og Henning Simonsen