Lørdag den 6. oktober er der åbent hus på Blåvand Fuglestation fra kl. 9 til 13 i anledning EuroBirdwatch 2018.

På denne dag skal trækfuglene skrives i mandtal. Det foregår i hele Europa og dele af Mellemøsten på adskillige trækfuglelokaliteter. Tusinder af fuglekiggere vil denne dag rette kikkert og teleskop mod himlen og prøve at få tal på de millioner af fugle, der flyver forbi – og samtidig skabe fokus på deres fantastiske rejse sydpå til vinterkvarteret.

I Danmark deltager Blåvand, Skagen og Gedser fuglestationer. Alle tre steder åbner man dørene for publikum, så det er muligt at følge arbejdet på en fuglestation.

På Blåvand Fuglestation viser vi frem kl. 9 – 13. Her bliver det muligt at komme ud i de yderste klitter og kigge vores observatører over skulderen og høre om fugletrækket forbi Blåvand. Det er gratis.
Derudover er der kl. 10 og  kl. 12 mulighed for at se på den ringmærkning, som foregår i haverne omkring fyret og fyrboligerne. Denne del koster det dog 50 kr. at deltage i.

Alle fugle, som observeres på de tre fuglestationer, rapporteres samme dag til BirdLife, som samler data fra alle de BirdLife-partnere, der deltager i EuroBirdwatch. I 2016 blev der således registreret næsten seks millioner trækfugle på dagen, og dermed er EuroBirdwatch den største trækfugle-begivenhed i Europa.

Se mere om begivenheden her.