Naturstyrelsen og DOF har for nogle år siden indgået en aftale vedrørende redetræer. Aftalen går ud på at skåne reder af især rovfugle og spætter. Det er desværre en aftale, der ikke fungerer ret godt – trods god vilje fra begge sider.

Aftalen går ud på at skåne redetræer under skovning på Naturstyrelsens arealer. Dette hensyn er ikke så nemt, som man umiddelbart kunne tro. Skovningen foregår oftest med store maskiner af en ikke lokalkendt entreprenør i et effektivt tempo – og her kan et redetræ desværre nemt overses.

Heldigvis har træfælderen på sin computerskærm i træfældningsmaskinen et ”pas på kort” til rådighed, så han kan blive advaret om, at der er et redetræ i nærheden. Dette forudsætter selvfølgelig at nogen er bekendt med redetræet - og det er netop her, at samarbejdet mellem DOF og NST kommer ind i billedet.

Hvis du har kendskab til sårbare ynglende fugle og dyr: rovfugle, ugler, spætter, natravne, grævlinger i Naturstyrelsens plantager, så husk endelig at indberette stedet, med koordinater, til Naturstyrelsen, så de kan få det påført "pas-på" kortene og vi undgår at fuglene går til ved skovning. Koordinater kan findes på f.eks. app`en "Here I Am”, Google-maps, Apple-maps - eller andre tilsvarende applikationer.

Oplysningerne om redetræet sendes til Naturstyrelsen via dette link.
Hvis fundet er indenfor Blåvandshuk-afdelingen kan indberetninger ske direkte til skovfogeden på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Artiklen er blevet til i et samarbejde mellem DOF Sydvestjylland og DOF Sønderjylland.
18. april 2023 (pdb)